Fårskinn och lammskinn Rommunds fårgård Gotland

Hem  |  Fårskinn   |  Lammskinn  |  Erbjudanden   |  Ernst   |  Beställning   |  Skötsel  |  Om oss  |  Gårdsbutiken

 

Fårskinn Gotland ~ Fårskinn det naturliga valet från Gotlandslamm/Rommunds fårgård

Fårskinn - grå med fantastiska lockar

Fårskinn, underbart vackra med fina färgskiftningar. Varje fårskinn har en unik karaktär. Vill du ha något riktigt vackert på ett golv, i en fåtölj eller soffa är ett fårskinn förmodligen det du söker. Fårskinnen är hela 110-125 cm långa.

Ett aktivt avelsarbete med 450 får ger oss många vackra fårskinn att välja mellan året runt. På Rommunds fårgård föds 700-800 lammungar per år.

Det lackar mot jul! Senast 15 december behöver vi ha din beställning av vackra fårskinn att lägga under granen.

 

Ljusgrått fårskinn

Mellangrått fårskinn

Mörkgrått fårskinn

 


Ett fårskinn kostar 3150-4150 kronor, inklusive frakt. Fårskinnen  är indelade i olika prisklasser efter kvalitet (storlek, nyansrikedom, lockens utseende och glans). De dyraste fårskinnen håller högsta kvalitet och är bland de snyggaste som går att få tag på. Hos Gotlandslamm får du ett personligt noga utvalt fårskinn utifrån användningsområde och önskemål.

Fårskinn till baby

Till baby rekommenderar vi mjuka och sköna tvättbara lammskinn.

Fårskinn Gotland baby

Fårskinn till inredning

Ett fårskinn kräver lite yta för att visa sin prakt. Underbart vackert framför brasan eller i favoritsitthörnan. Fårskinnet har färgskiftningar och extra slitstark ull.

Längden på ullen är 3,5 cm för fårskinn klippta i beredningen eller ca 6 cm för fårskinn som behållit sin ullängd från levande livet.

Fårskinn Gotland Rommunds fårgård

Vill du komma ner något i pris men ändå njuta av den sköna värmen från skinn rekommenderar vi de tvättbara lammskinnen. Våra lammskinn är extra stora och håller god kvalitet. De passar utmärkt till sovrumsmatta, i favoritfåtöljen eller soffan exempelvis.

Vad är det för skillnad på fårskinn och lammskinn?

Fårskinnen, som kommer från de äldre djuren (avelstackor), är längre och bredare. Med åren har fåren fått underbara färgskiftningar samt en grövre ull och ett stadigare läder. Ofta har fårskinnen en mörk ål i ryggen och en underbar nyansrikedom. Lammskinnen, som kommer från de yngre djuren, är runt 1 meter långa. De har mjukare ull och läder samt är mer enhetliga i färgen.

Beställa fårskinn

Beställ fårskinn nu och få ett personligt utvalt förslag med foton, storlekar och pris via mailen inom en vecka. Monika har sorterat ut tusentals fårskinn till nöjda kunder under årens lopp samt många vinnarskinn i olika tävlingar. Personlig service är lite av vårt koncept, vare sig du handlar via nätet eller besöker vår gårdsbutik.

Efter 18 års försäljning av fårskinn på nätet har vi många nöjda kunder som ständigt kommer tillbaka. Välkommen att köpa ett gotländskt fårskinn från Rommunds fårgård du också!

Sociala medier

Följ oss gärna på Instagram och Facebook och se mer av vad vi gör.

Gotlandsfår från Rommunds fårgård, Gotland

 


"Ville bara berätta att jag är så nöjd med mina fina fårskinn. Nu ligger de i vår gamla slitna hörnsoffa som har blivit alldeles ny och tidigare i våras, när det var lite kyligt värmde de så gott. Nu får de komma ut på altanen i trädgårdsstolarna. En riktigt bra investering!"
Hälsningar Pia

"Nu har fårskinnet kommit fram, helt underbart! Så mjukt och fint och så lätt det är! Jag kan rekommendera både skinn och service som utmärkt.
Stort tack, trevlig höst till Er!"
Monika

"Nu har jag hämtat fårskinnen och de är jättefina. Jag tycker verkligen om dem. Tack så mycket!" Med vänlig hälsning Ulla

"Fårskinnet har kommit - det var mycket vackert och det känns bra att få ge bort en sådan fin present!" Lena Andersson S

"Tuusen takk for nydelig/vakkert saueskinn. Jeg fikk det i dag. Jeg er helt forelsket.. Kanskje bestiller jeg til venner en annen gang. Nå kan vinteren komme." Hilsen Eli Berge, Norge

"Jag måste bara skriva att jag hämtat fårskinnen  idag. De är helt underbara, exakt den färg som jag ville ha. Jag är så glad för dessa och tänk vad sköna de är nu när det är så kallt. Hjärtligt tack för en bra affär." Mvh Inga-Maj Ström

"Vi är otroligt nöjda med fårskinnet. Helt klart över förväntan. Vi återkommer om 30 år :-) (det var ju så länge vårt gamla skinn höll ihop). Ett stort tack!"
Douglas och Marie

"Jag ville bara tacka för det jättefina skinnet jag köpte av er. Det var precis ett sådant jag ville ha." Hälsningar Anja Westberg

 

 

SM Fårskinn Gotland, Rommunds fårgård

Efter många års arbete med fårskinn sitter det i händerna. Lammskinnen från Rommunds fårgård har rönt stora framgångar. Fyra SM-titlar, plus en femte med lammskinn från Enge fårgård.

Välkommen att få ett personligt utvalt förslag eller besök oss i gårdsbutiken, som är öppen året runt. Förslag på fårskinn kommer inom en vecka. Om det är brådskande ange datum i beställningen.

Ernst gillar fårskinnen från Rommunds fårgård

Ernst Kirchsteiger gillar våra fårskinn och det har blivit ett antal fårskinn i hans TV4-program under årens lopp: Låt dig inspireras!

"Jag hämtade fårskinnen igår, dom var jättefina och större än jag trott, blir skönt i fåtöljen/soffan nu i höstmörkret, dessutom snyggt. " Hälsningar från Lena

"Hej och tack för fantastiska fårskinn! Njutbart att sitta och ligga i soffan."
Katharina med hälsning

"Jag har hämtat ut fårskinnet idag. Det var helt fantastiskt fint. Jag är jättenöjd."
Hälsningar Margareta

Hem  |  Fårskinn   |  Lammskinn  |  Erbjudanden   |  Ernst   |  Beställning   |  Skötsel  |  Om oss  |  Gårdsbutiken

Gotlandslamm - Rommunds fårgård | Gammelgarn, Rommunds 612 | 623 67 KATTHAMMARSVIK
Tel +46 (0)498 58024 | Mobil +46 (0)70 947 61 28 | info@gotlandslamm.se | www.gotlandslamm.se

© Gotlandslamm - Rommunds fårgård | Fårskinn och lammskinn från Gotland |Uppdaterad 2017-11-20