Fårskinn från Gotland & Rommunds fårgård

Fårskinn från Gotland

Fårskinn från Gotland är helt unika. Inget annat skinn i världen har samma lock och lyster.

Rommunds fårskinn har rönt stora framgångar och efter 24 år på Internet har vi många nöjda kunder, som ständigt återkommer, och självklart kommer fårskinnen vi säljer från gårdens egna avelsarbete.

Nr 1 på fårskinn Gotland 2019

Vi har blivit bästa skinnbesättning både på Gotland och i Sverige samt vunnit åtskilliga priser med våra fårskinn under årens lopp. I hela 8 år har vi prisats som Gotlands bästa besättning på tillväxtegenskaper för Gotlandsfår och ligger numer topp tre i Sverige på den listan.

Kolla på fårskinn från Gotland i vår webbshop eller besök oss i gårdsbutiken.

Lockigt fårskinn vår specialitet

Hos Rommunds fårgård hittar du vackra fårskinn från ett arbete som pågått i generationer. Inget fårskinn är det andra likt, naturprodukter som de är. På gården finns drygt 400 tackor och urvalet av skinn är stort.

Snabba leveranser

Ett fårskinn från Gotland är en uppskattad present vid dop, bröllop och födelsedagar. Leveranstiden är 3-6 veckodagar.

Välkommen att köpa ett fårskinn från Gotland och Rommunds fårgård du också!

Till webbshop
Lamning Rommunds fårgård Gotland Foto: Bengt Thomsson.

Foto: Bengt Thomsson

Lammskinn till baby

Här får du veta allt viktigt om lammskinn till baby.

Läs mer om Lammskin till baby
Fårskinn Gotland med Ernst Kirchsteiger på bild i en utställning för Hästens sängar. Fårskinnet kommer från Rommunds fårgård Gotland.

Fårskinn till inredning

Låt dig inspireras av sköna bilder från Ernst produktioner.

Inspiration med Ernst
Fårskinn Gotland från Rommunds fårgård. Ett grått fårskinn från Gotlandsfår i en vit soffa visas på bilden.

Fårskinn till soffan

Kryp upp på ett fårskinn och njut av beröringen från den mjuka pälsen. Definitivt ett bra avslut på dagen och så är det snyggt också.

Utvalda skinn till soffan & fåtöljen
Fårskinn Gotland från Rommunds fårgård. Ett stort fårskinn Gotlandsfår ligger på golvet framför en fåtölj på den här bilden.

Fårskinn till golv

Lyft inredningen med ett vackert fårskinn bredvid sängen, framför brasan eller någon annan plats där skinnet kan breda ut sig.

Utvalda skinn till golv

Våra bästsäljare: Fårskinn från Gotland

Igår hämtade jag ut lammskinnet och kan bara säga tusen tack för ett fantastiskt vackert skinn. Toppkvalitet!!! Så tusen tack för all hjälp med de olika förslagen. Nu får det snart bli ett skinn också till mig själv i egenpresent, för sådana måste man ju unna sig lite då och då!

— Margareta

Mer om våra fårskinn

Vackra fårskinn

Varje skinn har en unik karaktär. Fårskinnen, som kommer från de äldre djuren (avelstackor) är ca 110-120 cm långa och 1 m som bredast över buken. Med åren har fåren fått underbara färgskiftningar samt en grövre ull och ett stadigare läder. Ibland har fårskinnen en mörk ål i ryggen och ljusa lårspeglar.

Fårskinn passar utmärkt till inredning då du vill ha ett större skinn med färgskiftningar.

Mjuka lammskinn

Lammskinnen, som kommer från de yngre djuren, är runt 90-100 cm långa och ca 75-80 cm som bredast över buken. De har mjukare ull och läder än ett fårskinn samt är mer enhetliga i färgen. Du kommer ner i pris och får en storlek som är väldigt allround.

Lammskinn passar utmärkt till inredning och baby, när du vill ha ett mjukt pälshår och en jämn färg.

Plädklippt 3,5 cm

Den vanligaste ullängden på lamm- och fårskinn är 3,5 cm och de skinnen är allround till det mesta inom inredning eller till baby. Lägg skinnet på soffan, fåtöljen, fotpallen eller golvet.

Vi har sorterat fårskinnen i vår webbshop efter användningsområden, så du hittar lämpliga skinn för olika kategorier lätt.

Långhårigt, ca 6 cm

Till dekoration och för en extra ombonad känsla på golv kan man även välja lamm- eller fårskinn med ett livklippt pälshår, ca 6 cm. Med livklippt menas att pälsen har klippts på djuret och sedan växt ut, efter det har skinnet fått behålla den utväxta ullängden i beredningen.

Långhåriga fårskinn har en fyllighet och ullmassa som gör sig väldigt fint på golvet, som dekoration på sängen eller hängande över en soff-/fåtöljrygg.

De långhåriga skinnen är underbara att luta sig mot. Däremot inte lämpliga att sitta på dagligen, då pälshåret kan tova sig av värmen och friktionen som blir när man glider runt på det. Funkar på möbler som används ibland, som t.ex. på en bänk i hallen.

Pälsklippt 1,8 cm

Tvättbara lammskinn med den kortare ullängden på 1,8 cm är lämpliga till att klä möbler med. De har förutsättningar att locken håller sig bra och är även lätta att dammsuga av och hålla rena.

Mått för tillskärning

Av ett lammskinn får du ut ungefär 50 x 75 cm. Räkna på vilka mått du behöver ha ut, inklusive omtag för fastsättning. Vår specialitet är att färgmatcha och handplocka lämpliga lammskinn i mån av tillgång.

Sömnad på beställning

Om vi har tid tar vi beställningsjobb med att sy ihop skinn. Sedan kan en tapetserare skära till fällen och klä om möbeln eller den händige kan göra det själv.

Fårskinnsdyna från Gotland, Rommunds fårgård. Dynan visas på en bänk i ett uterum.
Till webbshop

Ett urval från vår blogg

Vad händer på Rommunds fårgård? Lär dig mer om fårskinn från Gotland samt inspireras av våra favoritrecept.

Vilken ullängd ska jag välja på mitt lammskinn?

Funderar du på vilken ullängd du ska välja på ditt lammskinn? Då kan det vara ... läs mer »

Så sköter du ditt fårskinn på 5 bästa sätt

Det finns väl inget som är så lätt att sköta som ett lamm- eller fårskinn? ... läs mer »

100 vågade gotländska kvinnliga entreprenörer

Visionära kvinnor På Gotland finns många kvinnliga entreprenörer och faktum är att de gotländska kvinnorna ... läs mer »

Lammskinn & lammkött med humanitär hjälp

Påsken är en högtid som är starkt förknippad med lamm här i Sverige. Vad kan ... läs mer »

Klä om möbler med fårskinn

Att klä om möbler med fårskinn är egentligen inte så svårt. Fårskinn är ett väldigt ... läs mer »

Långsam lammstek i ugn

När vi har fest på Rommunds fårgård bjuder vi ofta på en riktigt saftig och ... läs mer »