KÖPVILLKOR

Välkommen som kund hos Rommunds fårgård! Vi hoppas att du ska bli nöjd med din beställning. Du har full rätt att ångra ditt köp inom 14 dagar från den dag du tar emot varan. Alla beställningar är välkomna men du måste ha fyllt 18 år för att beställa från vår webbshop. När du har lagt din beställning skickas en orderbekräftelse till den e-postadress som du har angett.

All hemförsäljning sker med tillämpning av konsumentköplagen (SFS 1990:932) samt distans- och hemförsäljningslagen (SFS 2005:59). Mer information finns hos www.konsumentverket.se

Betalningssätt

Du kan välja att betala dina varor med: Bankgiro, Swish eller Europabetalning.

Efter lagd beställning betalas varorna på valt sätt. När betalningen nått oss går leverans iväg. Vi arbetar för att din integritet skall behållas och hanterar dina uppgifter enligt dataskyddsförordningen (GDPR).

Moms

Svensk moms på 25% är inkluderad i alla priser. Leveranser till länder utanför EU är momsbefriade. Mottagarlandets tullavgifter samt eventuella skatter tillkommer och betalas av kunden.

Frakt

Frakt inom Sverige ingår i priset. För övriga EU läggs 400 SEK automatiskt på i kassan. Utanför EU fråga om prisuppgift.

Leveranstid

Leveranstid inom Sverige är normalt 3-6 veckodagar, från att betalningen mottagits. Är det brådskande ange önskat leveransdatum i beställningen. Om ni mot förmodan inte har mottagit er leverans inom leveranstiden ber vi er att kontakta oss på info@gotlandslamm.se eller 070-947 61 28.

Leveranssätt

Paketen skickas med PostNord och är spårbara hela vägen. Vi mailar försändelse-ID när leverans gått iväg. PostNord skickar SMS/e-post när det är klart för hämtning. I utlandet sker utlämning med Postnords avtalspartners.

Varuutlämning

Dina varor levereras med Postpaket till närmaste serviceställe. När du hämtar ditt paket måste du legitimera dig. Det är viktigt att namnet på försändelsen överensstämmer med namnet på mottagarens legitimation. Ska du hämta en försändelse åt någon annan måste både din och mottagarens legitimation visas.

Outlöst paket

De flesta paket finns kvar hos ditt serviceställe i 14 dagar, sen går de i retur. När tiden är på väg att gå ut får du en påminnelse från PostNord. Om du inte hämtar ut din vara och paketet sänds i retur förbehåller vi oss rätten att debitera dig för samtliga fraktkostnader.

Transportskada

Har du tagit emot en försändelse som är trasig rekommenderar vi att du kontrollerar om innehållet är skadat eller om det bara är den yttre förpackningen som gått sönder. Om innehållet är skadat är det viktigt att du kontaktar oss omgående/samma dag samt skickar ett foto på den skadade varan och emballaget, så att vi kan gå vidare med en anmälan till PostNord.

Reklamationer

Vi kontrollerar våra produkter noga innan leverans. Har du trots det fått en skadad eller felaktig vara ber vi dig kontakta oss omedelbart, så vi kan byta ut den mot en ny utan kostnad. Varor som återsändes mot postförskott eller efterkrav utlöses inte.

Vid eventuella reklamationstvister följer vi Allmänna Reklamationsnämndens beslut. För att reklamera en vara enligt Konsumentköpslagen krävs att felen inte kan skyllas på felaktigt bruk, normalt slitage eller annan skadevållande åtgärd. För prisnedsatta varor gäller inte reklamationsrätten.

Ångerrätt eller byte

När du ångrar ett köp inom 14 dagar efter att du tagit emot varan betalar vi tillbaka allt, förutom fraktkostnaderna, inom 30 dagar. Var vänlig och kontakta oss före retur eller eventuellt byte och invänta vårt svar.

Ångerrätt gäller endast för oanvända produkter. Varorna måste återsändas som Postpaket inrikes och vara väl förpackade i en kartong/låda av wellpapp. Lämna uppgifter om ordernummer, namn, bankkonto med clearingnummer samt bankens namn i paketet. Vi löser inte ut varor som skickas till oss mot postförskott eller efterkrav.

Skicka retur till: Rommunds fårgård, Gammelgarn Rommunds 612, 623 67  KATTHAMMARSVIK, Sweden. Mobilnummer för SMS-avisering: 070-947 61 28.

Välkommen med din beställning!