Inred med fårskinn

Ernst Kirchsteiger gillar våra fårskinn och vi gillar honom. Låt er inspireras av bilder från några av hans program där han använt våra fårskinn till inredning.

Rommunds, Hästens och TV4

Vi är glada och stolta över att Ernst valt att använda våra fårskinn i en uställning för Hästens sängar samt i TV-rutan. Sitter ni som vi bänkade när det är dags för ”Sommar med Ernst” och ”Jul med Ernst” kanske ni känner igen er.

""
""
""
Fårskinn och lammskinn från Gotland, Rommunds fårgård, med Ernst Kirchsteiger på bild i en utställning för Hästens sängar.
Lammskinn från Rommunds fårgård, Gotland, i Sommar med Ernst.
Lammskinn från Rommunds fårgård, Gotland, i Sommar med Ernst.
Fårskinn från Rommunds fårgård, Gotland, i Sommar med Ernst.
Fårskinn från Rommunds fårgård, Gotland, i Jul med Ernst.
Fårskinn från Rommunds fårgård, Gotland, i Jul med Ernst.
Fårskinn från Rommunds fårgård, Gotland, i Jul med Ernst.
Fårskinn från Rommunds fårgård, Gotland, i Sommar med Ernst.
Fårskinn till inredning från Rommunds fårgård, Gotland, i Sommar med Ernst.
Fårskinn till inredning från Rommunds fårgård, Gotland, i Sommar med Ernst.
Fårskinn till inredning från Rommunds fårgård på Gotland. Den här bilden visar ett grått fårskinn i en vit soffa.

Fårskinn till soffan

Det finns inget underbarare än att krypa upp i soffan efter en lång dag och känna beröringen från den mjuka pälsen av ett fårskinn.

Vackra fårskinn

Varje skinn har en unik karaktär. Fårskinnen, som kommer från de äldre djuren (avelstackor) är ca 110-120 cm långa och 1 m som bredast över buken. Med åren har fåren fått underbara färgskiftningar samt en grövre ull och ett stadigare läder. Ibland har fårskinnen en mörk ål i ryggen och ljusa lårspeglar.

Mjuka lammskinn

Lammskinnen, som kommer från de yngre djuren, är runt 1 m långa och ca 80 cm som bredast över buken. De har mjukare ull och läder samt är mer enhetliga i färgen. Du kommer ner i pris och får en storlek som är väldigt allround.

Ullängd

Skinnen till möbel har ett tätt pälshår med ca 3,5 cm ullängd och passar bra till soffa/fåtölj, fotpall, stol eller bara att slänga på sängen. Till dekoration kan man även välja skinn med ett längre pälshår.

Till webbshop

Några utvalda fårskinn till inredning

Fårskinn som golvmatta

Ett fårskinn kräver lite yta för att visa sin prakt. Lägg det framför den öppna spisen eller vid favoritfåtöljen och hela rummets karaktär lyfts. Eller börja dagen mjukt med ett lammskinn bredvid sängen.

Ljust, mörkt eller mittemellan?

Färger att välja mellan är: vitt, ljus-, mellan- och mörkgrått. En del fårskinn går även mot svartgrått.

Olika ullängder

Den vanligaste ullängden är 3,5 cm och de skinnen är allround till det mesta inom inredning eller till baby. För en extra ombonad känsla på golvet kan man använda ett livklippt fårskinn (eller lammskinn) med ca 6 cm ullängd. Med livklippt menas att pälsen har klippts på djuret och sedan växt ut, efter det har skinnet handplockats att behålla den utväxta ullängden i beredningen. Ger en fyllighet och en ullmassa som gör sig väldigt fint på golvet. Det går också bra att använda de här skinnen till dekoration, på sängen eller över fåtölj- eller soffryggen till exempel.

Till webbshop
Fårskinn till inredning från Gotland, Rommunds fårgård. Bilden visar ett fårskinn från rasen Gotlandsfår.

Foton: Susanne Bergsten samt TV4.

Fårskinn till möbelbeklädnad

Tvättbara lammskinn med den kortare ullängden på 1,8 cm är lämpliga till att klä möbler med. Dels håller de locken bättre än ett skinn med längre pälshår och så är de lätta att dammsuga av och hålla rena. Aveln går dock mot en större lock och allt färre skinn bereds till den här ullängden.

Mått för tillskärning

Av ett lammskinn får du ut ungefär 50 x 75 cm. Räkna på vilka mått du behöver ha ut, inklusive omtag för fastsättning. Vår specialitet är att färgmatcha och handplocka lämpliga lammskinn i mån av tillgång. Fråga, så ska vi se vad vi kan göra för dig.

Sömnad på beställning

Om vi har tid tar vi beställningsjobb med att sy ihop skinn. Sedan kan en tapetserare skära till fällen och klä om möbeln eller om du är händig så kan du göra det själv.

Kontakta oss
Den här bilden visar en lammskinnsdyna från Rommunds fårgård på Gotland.