Lammskinn barnvagn från Gotland

Fina lammskinn barnvagn

Våra lammskinn barnvagn är extra mjuka och smidiga och är en fin present till babyn. Det gotländska klimatet gör lammskinnen hållbara. Rommunds har en besättning på 400 tackor och det aktiva avelsarbetet ger många vackra lammskinn att välja mellan.

Bästa lammskinnen barnvagn

Lammskinnen till barnvagn håller hög kvalitet och är bland de snyggaste som går att få tag på i Sverige. 2019 vann vi utmärkelsen Gotlands finaste lammskinn. Storlek, form och pälshårskvalitet avgör priset. Färgerna spelar i vitt, ljus-, mellan- eller mörkgrått.

Brådskar leveransen?

Leveranstid för ett lammskinn är 2-5 arbetsdagar. Är det bråttom skickar vi fortast möjligt. Vår specialitet är att välja ut mjuka och sköna lammskinn till babyn. Det har vi gjort i 20 år. Behöver du hjälp, tveka inte utan hör av dig!

Till babyskinn i webbshop
Lammskinn till barnvagn från Rommunds fårgård på Gotland. I vagnen ligger en baby på ett lammskinn från Gotlandsfår.
Lammskinn barnvagn från Rommunds fårgård på Gotland. Bilden visar en glad baby.

Lammskinn barnvagn, 5 fördelar

Lammskinn barnvagn, 5 fördelar

1. Mjukt och skönt

Lammskinn ger en ombonad och trygg miljö i barnvagnen, sängen och på golvet.

2. Lammskinn på sommaren

Ullfiberns egenskaper gör att lammskinnet svalkar babyn när det är varmt och värmer när det är kallt.

3. Absorberar fukt

Lammskinn har en förmåga att suga upp fukt. Babyn behåller därför värmen bättre om det är fuktigt ute.

4. Lammskinn lugnar babyn

Ull har en lugnande inverkan, vilket kan göra spädbarn mer harmoniska och lugna.

5. ”Anti-allergiskt”

Det finns studier som visar att mikrobiologion som blir i lammskinnet kan minska risken för allergier.

Ett urval från vår webbshop: Lammskinn barnvagn

Utvalda lammskinn barnvagn

Till babyskinn i webbshop

Vanliga frågor om lammskinn till barnvagn

Lammskinn eller fårskinn till barnvagn?

Ibland är det förvirrande hur vi använder begreppen lammskinn eller fårskinn till barnvagn. Vi rekommenderar ett lammskinn till babyn. Fårskinnen som kommer från de äldre djuren har grövre päls och läder samt är oftast alldeles för stora. Lammskinnen har mycket mjukare päls och våra utvalda lammskinn till baby är supersmidiga och sköna.

Lammskinn barnvagn liggdel/sittdel

Våra utvalda lammskinn till barnvagn är ungefär 90-100 cm långa och 75-85 cm som bredast över buken. Eftersom våra skinn har bland Sveriges smidigaste läder går det bra att vika till lammskinnet ungefär som ett kuvert i barnvagnens liggdel, för att sedan använda hela lammskinnet när barnet kommer över i sittdelen.

Efter babytiden går det fint att återbruka skinnet till inredning eller i barnets rum.

Lammskinn barnvagn grått eller vitt?

Att ett vitt lammskinn i barnvagn skulle bli smutsigare än ett grått stämmer inte alls. Ullens egenskaper att stöta ifrån sig smuts är densamma på vita och grå lammskinn, så det funkar alldeles utmärkt att använda de vita lammskinnen till baby i barnvagn. Vädra och skaka skinnet regelbundet och dammsug ibland, så håller sig ullen ren. Lammskinnen är tvättbara i maskin om blöjan läcker.

Hur sköter man babyns lammskinn?

Lammskinnen är tvättade i beredningen och går fint att börja använda direkt i barnvagnen. Vädra och skaka sen regelbundet och dammsug skinnet någon gång ibland. Skölj eller torka av mindre fläckar och tvätta lammskinnet på 30 graders ullprogram, om blöjan läckt eller om skinnet blivit kraftigt nedsmutsat.

Detaljerat skötselråd följer med vid köpet.

Hur bereder man tvättbara lammskinn?

Beredning av lammskinn

Vid slakten tas lammskinnen tillvara och läggs i salt. Därefter skickar slakteriet dem vidare till beredning hos Tranås skinnberedning och Donnia skinn. Beredningen är en omfattande process med många moment och maskiner, men även ett riktigt hantverk. Varje lammskinn hanteras 55 gånger för hand innan det kommer tillbaka som ett färdigberett skinn hos oss.

Garvämnen

För att bereda ett skinn används olika garvämnen till konserveringen av lädret. Det garvämne som ibland debatteras är krom. Vi citerar Tranås skinnberedning:

”Det som används är 3-värt (trivalent) krom som är ofarligt. Eftersom man har använt detta garvämne i 150 år och funnit att det är det bästa sättet att få lätta, smidiga skinn med god tvättbarhet, så används det fortfarande till 85-90% som garvämnen i världen. I ullen finns inga kromrester och det krom som finns är bundet i lädret. Det är alltså helt ofarligt! Annars skulle man inte få använda det. Kromgarvat läder finns i skinnmöbler, läderskor, väskor, skärp mm.

Det som skapar osäkerhet är, att man ofta i debatten inte skiljer på 3-värt och 6-värt krom. Den gulröda kromvarianten 6-värd krom är giftig och cancerframkallande och har använts företrädesvis inom lackeringsindustrin.”