Digital baggauktion på Gotland 2020

Avelsbagge från Rommunds fårgård på Gotland visas på bilden

Årets baggauktion på Gotland blir digital. Efter 60 år tvingas folkfesten ändra form och i år kommer budgivning att ske via auktionssajten boskapstorget.se.

Baggarna kommer att visas som vanligt på Suderbys Ridhus i Sjonhem lördagen den 26 september. Fast riktigt som vanligt blir det inte ändå. 50 personer i taget kommer att släppas in för att titta och känna på baggarna. Det blir mer logistik och avstånd som gäller, men förhoppningsvis kommer alla att hitta sin bagge ändå.

Öns bästa ungbaggar

Uppgifter om årets 48 baggar finns redan ute på auktionssajten. Det är 19 olika gårdar som står som säljare. Alla baggar är Riksbedömda och är de bästa som Gotland kan erbjuda. Även några fastlandsbesättningar deltar. Riksbedömningen är en oberoende granskning av två välutbildade riksdomare. De poängsätter i första hand pälsens kvalitet och baggens exteriör. Endast de bästa baggarna tas sen ut till auktion av baggauktionskommittén i Gotlands Fåravelsförening.

Rommunds kommer att ha med fem baggar på auktionen. Två stycken med helhet 4,5 och tre med helhet 4. En bagge med helhet 5 samt en 4,5:a behåller vi för egen avel. Vi är mycket stolta över årets auktionsbaggar från gården. De ser riktigt fina ut och har bra BLUP-tal. Det betyder att de både har bra tillväxt och päls.

Närbild på pälsen av en avelsbagge från Rommunds fårgård 2020.

Är man intresserad att se årets baggar och deras härstamning är det bara att gå in på Boskapstorget. Budgivningen är öppen redan nu. För att lämna bud behöver man registrera sig. Sluttid för katalog nr 1 är kl 12 den 26/9, därefter är det 5 minuter mellan varje bagge. Vi hoppas på en bra auktion och nöjda baggköpare.

Vill du veta mer?

Fåravelsföreningens info om årets auktion
Auktionssajten Boskapstorget
Besök Rommunds hemsida
Vackra fårskinn i vår webbshop

Dela eller länka gärna

Vill du dela inlägget med dina vänner eller länka till det? Varsågod!

 

 

Följ oss eller prenumerera på bloggen via rss.