Lammkorv och vitkål är basen i den här smakfulla grytan. Välj den lammkorv du gillar bäst. Vi har tre olika sorter att välja mellan: Salsiccia, Ört/vitlök eller Merguez. Gillar du hetta ta Merguez och lägg till lite strimlad röd chili i första stekfasen. Föredrar du mer örtiga smaker passar Salsiccia eller Ört-/vitlökskorven bättre.
Ingredienser för 4 personer:
ca 200 g vitkål grovstrimlad och skuren i bitar
4 st lammkorvar skurna som grova tärningar
2 klyftade gula lökar
2-3 krossade och finhackade vitlöksklyftor
ca 2 msk tomatpuré
1 fp krossade tomater (ca 400 g)
1 dl vatten
1 grönsaksbuljong
ca 1 tsk salt
Svartpeppar, garam masala och andra kryddor efter egen smak
2-3 färska tomater skurna i bitar
ca ½ msk grovkornig söt senap
Balsamvinäger
Gör så här:
- Hetta upp smör i en stekpanna och gå i med kål, gul lök, lammkorv, vitlök och tomatpurén. Stek under omrörning tills allt fått lite färg.
- Häll i krossad tomat och vatten. Lägg i buljongen samt krydda med salt, svartpeppar, garam masala och andra kryddor du gillar. Låt det sen sjuda i ungefär 10 minuter. När halva tiden är kvar lägg i tomaterna. Smaka slutligen av med lite söt senap och en skvätt balsamvinäger: Om det behövs gå i med lite mer salt, svartpeppar och 1 tsk socker för att runda av smaken.
- Till grytan passar det fint med exempelvis matvete, mathavre eller vårspelt (helkorn) och en krispig grönsallad.
Vill du veta mer?
Besök gårdsbutiken på Rommunds
Vackra fårskinn i vår webbshop
Recept på långsam lammstek i ugn
Recept på lamlägg med rostad mandelpotatis och ratatouille
Recept på svenskt kött
Följ oss eller prenumerera på bloggen via rss.