Lammkorv, vitkål och tomat i kryddig gryta

Recept på lammkorvsgryta från Rommunds fårgård på Gotland

Lammkorv och vitkål är basen i den här smakfulla grytan. Välj den lammkorv du gillar bäst. Vi har tre olika sorter att välja mellan: Salsiccia, Ört/vitlök eller Merguez. Gillar du hetta ta Merguez och lägg till lite strimlad röd chili i första stekfasen. Föredrar du mer örtiga smaker passar Salsiccia eller Ört-/vitlökskorven bättre.

Ingredienser för 4 personer:

ca 200 g vitkål grovstrimlad och skuren i bitar
4 st lammkorvar skurna som grova tärningar
2 klyftade gula lökar
2-3 krossade och finhackade vitlöksklyftor
ca 2 msk tomatpuré
1 fp krossade tomater (ca 400 g)
1 dl vatten
1 grönsaksbuljong
ca 1 tsk salt
Svartpeppar, garam masala och andra kryddor efter egen smak
2-3 färska tomater skurna i bitar
ca ½ msk grovkornig söt senap
Balsamvinäger

Gör så här:

  1. Hetta upp smör i en stekpanna och gå i med kål, gul lök, lammkorv, vitlök och tomatpurén. Stek under omrörning tills allt fått lite färg.
  2. Häll i krossad tomat och vatten. Lägg i buljongen samt krydda med salt, svartpeppar, garam masala och andra kryddor du gillar. Låt det sen sjuda i ungefär 10 minuter. När halva tiden är kvar lägg i tomaterna. Smaka slutligen av med lite söt senap och en skvätt balsamvinäger: Om det behövs gå i med lite mer salt, svartpeppar och 1 tsk socker för att runda av smaken.
  3. Till grytan passar det fint med exempelvis matvete, mathavre eller vårspelt (helkorn) och en krispig grönsallad.

Vill du veta mer?

Besök gårdsbutiken på Rommunds
Vackra fårskinn i vår webbshop
Recept på långsam lammstek i ugn
Recept på lamlägg med rostad mandelpotatis och ratatouille
Recept på svenskt kött

Följ oss eller prenumerera på bloggen via rss.

This site uses cookies to offer you a better browsing experience. By browsing this website, you agree to our use of cookies.